Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Szeptember 14. 09:57, szerda | Helyi
Forrás: Tapolcai Média

A Csobánc népdalkör Halásziban köszöntötte a 90 éves Barsi Ernőt

A Csobánc népdalkör Halásziban köszöntötte a 90 éves Barsi Ernőt

A Csobánc Népdalkör Halászi Vigasságokra kapott meghívást a Halászi Hagyományőrző Egyesülettől szeptember 9-10-én. A két napos rendezvény gazdag programot ígért.
Szeptember 9-én Berecz András mesemondó volt a vendég, majd vacsora és táncház következett. Másnap a halászi nevezetességeket mutatták meg a helyiek, mint az iskolát, a templomot és a Babos Majort, majd ebéd után egy sétahajózásra került sor a Dunán. Délután 15 órától Barsi Ernő népdalgyűjtő és néprajzkutató tartott diavetítéssel egybekötött előadást. A jelenlévő népdalkörök népdalokkal, népi játékokkal köszöntötték a 90 éves Barsi Ernőt. A szombati nap zárásaként a Bertoké verbunkversenyre került sor, mely sok érdeklődőt vonzott.
A meghívást és a színvonalas programot egy különleges könyvvel köszönte meg a Csobánc Népdalkör a szervezőknek. Ez a kötet közel 20 évvel ezelőtt jelent meg, és Barsi Ernő néprajzkutató Tapolcán és környékén gyűjtött népdalait fogja csokorba.

Címkék: csobánc, népdalkör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás